Sander de Regt - scenarioschrijver voor film en televisie
Sander de Regt - scenarioschrijver
Welkom op de website van Sander de Regt.

Ik ben full-time scenarioschrijver met meer dan 60 uur geproduceerd drama in allerlei genres en voor allerlei doelgroepen waarvoor ik drie Cinekid-publieksprijzen en één Gouden Kalf van het Publiek heb gewonnen.

In 1997 studeerde ik af aan de Filmacademie met de film Kaya - een science-fiction musical - waarvoor ik het scenario schreef, de regie deed én - uniek voor die tijd - zelf meer dan vijftig VFX-shots maakte.

Na mijn afstuderen heb ik onder de naam ShadowMaker SdR titelsequenties en visual effects verzorgd voor o.a. Otje, Zus&Zo, Volle Maan, Liever Verliefd, Zomerhitte en de drie Zoop-films.

Hoewel ik genoot van mijn VFX-werk wilde ik toch liever aan de basis staan van verhalen. Daarom ontwikkelde ik in 2002 in eigen beheer het scenario voor een Sinterklaas-speelfilm, die helaas nooit van de grond kwam, omdat - je gelooft het niet - niemand in die tijd geloofde dat Sinterklaasfilms een bioscoopsucces zouden kunnen worden. (!) Op basis van dit scenario gaf Johan Nijenhuis me de kans om voor Costa! - de serie te gaan schrijven en the rest - as they say - is history.